Petar Makara: Otvoreno pismo srpskoj dijaspori...
Pitanje Vlade Srbije i Jugoslavije je unutrasnje pitanje naroda koji tamo zivi

[Zelimo da se zahvalimo gospodinu Milenko Peles za njegovu pomoc u pripremi srpskohrvatske verzije ovog teksta.]

www.tenc.net

Napomena redakcije emperors-clothes: Petar Makara je jedan od kljucnih organizatora otpora srpske dijaspore protiv americke agresije na Jugoslaviju. On i gospodin Dusko C"ukurov su osnovali veb stranice www.srpska-mreza.com . Na internetu, ove stranice predstavljaju najbolju kolekcija dokumenata o srpskoj istoriji kao i analiza trenutnih zbivanja. Gospodin Makara se bavi kompjuterskom naukom i radi u Njujorku.

Petar Makara: Otvoreno pismo srpskoj dijaspori...

Pitanje Vlade Srbije i Jugoslavije je unutrasnje pitanje naroda koji tamo zivi

Moja namera ovde je da branim srpski narod - a ne Milosevica ili bilo kog drugog pojedinca. Cinjenica je da je Zapad izabrao srpski narod kao metu svog eksperimenta u Novom Svetkom Poretku; poretku u kome onaj koji je jaci - sada tvrdi da ima pravo i da tlaci. Zapad je nasnuo na sam bioloski opstanak srpskog naroda. Ovo se vidi iz otvorenog genocida koji je Zapad vec pocinio nad srpskim stanovnistvom Krajine, Bosne i Kosova. Taj zlocinacki proces je nastavljen kroz trenutne napore Zapada da prosiri nestabilnost i na ostatak Jugoslavije.

Srpski narod u otadzbini mora da shvati da elita Zapada - odnosno oni koji su odgovorni za svo krvoprolice u Jugoslaviji - niti vole niti mrze srpski narod. To nije stvar emocija. To je jednostavno - biznis. Zapad je zainteresovan samo za jednu stvar - za rat. Zapadna poslovna i politicka elita pokusava da na svaki nacin produzi rat u Jugoslaviji. Rat im je potreban: 1) kao izgovor za rasipanje basnoslovnog novca opljackanog od sopstvenog naroda a za koji ta elita tvrdi da je utrosen na "odbranu" Zapada 2) za dalje osvajanje i vojno i ekonomsko podjarmljivanje svekolikog sveta (svetskog trzista).

Ono sto se dogodilo u svetu u poslednjoj deceniji dvadesetog veka je da se naglim iscezavanjem svetskog balansa snaga srpski narod nasao u vakumu - bez jakog stranog zastitnika. Zapad je ovo zloupotrebio prepoznavsi u spskom narodu pogodnu, nebranjenu metu na kojoj moze nekaznjeno da vezba svoje mis"ic"e. Jedini nacin da pored svega toga srpski narod sacuva slobodu je da se za nju odlucno i organizovano bori. U vezi s tim jedino pitanje koje moze da se postavi Milosevicevoj vladi je da li taj zadatak dobro i u skladu sa mogucnostima obavlja, odnosno da li neprijatelju pruza adekvatan otpor.

Kao neko ko vec duzi niz godina zivi na Zapadu dopustam sebi slobodu da se svome narodu obratim objasnjenjem sta taj Zapad jeste. Sa druge strane sasvim sam svestan cinjenice da je pitanje Milosevica - unutrasnje pitanje srpskog naroda. Pitanje Vlade je unutrasnje pitanje naroda kojim se vlada. Apsolutno niko sa strane (a posebno ne Zapadni agresor) nema pravo da se u to pitanje mesa. Ni mi Srbi iz dijaspore nemamo pravo da se mesamo. Mi ne mozemo sebi da laskamo da znamo bolje politicku situaciju od onih nasih rodjaka koji tamo zive niti mozemo sebi da dopustimo da se pravimo od njih pametnijima te da im solimo pamet.

Mi Srbi dijaspore imamo pred sobom izuzetno obiman i znacajan zadatak. Taj zadatak je da inostranstvu; da svetu u kome zivimo iznesemo cinjenice; iznesemo istinu o sustini srpskog naroda o njegovoj slavnoj istoriji kao i ispravnosti i pravednosti borbe koju srpski narod upravo vodi. Ovaj zadatak cesto izgleda pretezak upravo onima koji ga ne samo izbegavaju vec sada koriste izuzetno tesku situaciju u kojoj se srpski narod nalazi da love u mutnom. Umesto sto popuju srpskom narodu kako da zivi sopstveni zivot neka prvo obave zadatak koji im prirodno pripada. Neka brane srpsku cast i obraz tamo gde je napadnut.

Tamo gde mi Srbi dijaspore imamo puno pravo da se obratimo svome narodu je tamo gde imamo dovoljno znanja i iskustva a to je da svome narodu u otadzbini objasnimo sta je Zapad. Ovo je izuzetno vazno zato sto je Zapad glavni neprijatelj i glavni izvor svih zala koje je spopalo nas naroda.

Prateci izvore informacija ovde, na Zapadu, mi smo svesni cinjenice da zapadne institucije podmicuju razne pojedince i organizacije u Jugoslaviji. Namera Zapada je da produbi nestabilnost, da oslabi zemlju tako da moze da dovrsi svoj gnusni genocidni plan. Zato upravo sada svi Srbi, ma gde bili, moraju da se sete zaveta nasih praotaca ostavljenog da nas podseca kroz vekove: Samo Sloga Srbina Spasava. Moramo da ujedinimo snage svih nasih partija, svih politickih organizacija. Nasa duznost, iznad svih ostalih, je da se borimo za bioloski opstanak srpskog naroda. Jedino ujedinjeni - onako kako smo to bili u vreme NATO-vog krvavog napada na nasa ognjista - moci cemo da izadjemo na kraj sa brutalnim, hladnokrvnim NATO ubicama.

Svakog dana nasa borba raste na znacaju ali i na zestini. Upravo ovih dana zapadne institucije i mediji su najzad poceli otvoreno da govore o tome da je NATO napad na Jugoslaviju, vojno za NATO bio totalni poraz. Poceli su otvoreno da priznaju da je sva svrha NATO napada bilo otvoreno terorisanje civilnog naroda u Jugoslaviji. Mnogi americki saveznici, buduci da su Evropljani, poceli su da uvidjaju ono sto je u stvari ocigledno a to je da je NATO-ov vadusni teror izvrsen nad jednom susednom evropskom drzavom. Agresija je u stvari izvrsena nad Evropom samom.

Uvidevsi da vise nece biti u mogucnosti da saveznike nagovore na jos jedno vazdusno piratstvo, Americka elita ulaze apsolutno maksimalne napore da Jugoslaviju razbije na sve druge moguce, raspolozive nacine.

Ono sto srpski narod mora da shvati je da fasizam koji nas je napao ima dva pojavna oblika. Prvi je lako prepoznatljiv jer Amerika koristi silu bezobzirno i brutalno potpuno isto onako kako su to njeni nemacki ucitelji cinili u drugom svetskom ratu. Ono sto je novo medjutim je da ovi fasisti koriste jos jedno ubojito oruzje a to je novac. Gdegod nisu uspeli da ciljanu drzavu uniste bombama pokusavaju da je destabilizuju, pokore i narod porobe - podrivajuci drzavu iznutra potplacujuci u tu svrhu snage koje su spremne - za novac - u tome zadatku da im pomognu.

Oni politicari i novinari Srbije i Crne Gore koji su od Zapada primili novac su po definiciji kolaboracionisti, placenici neprijatelja. Oni sebe ne mogu da predstave kao legitimne vodje ili predstavnike srpskog naroda. U bilo kojoj drugoj drzavi koja sebe predstavlja demokratskom sa onima koji su se neprijatelju prodali postupalo bi se znatno ostrije nego sto se to radi u Jugoslaviji.

Pogledajte u ostalom primer demonstracija protiv IMF-a (protiv interesa prebogate vrhuske Zapada) nedavno odrzanih u Vasingtonu. Ovaj primer jasno odslikava kako se te stvari rade u zemljama "demokratije" i "slobodnog trzista". Iako su te demonstracije po karakteru bile krajnje mirne uskoro su se na ulicama Vasingtona pojavile do zuba naoruzane specijalne trupe policije. Ove trupe su pucale u demonstrante specijalnim oruzjem a onda brutalno napale suzavcem i pendrecima. Zatim su pohapsili i u zatvor bacili sve koji su se na ulici zatekli. Sve, cak i slucajne prolaznike. Tako se to na "demokratskom" Zapadu radi kad su u pitanju interesi sake bogatih. Kako se to sada poredi sa jednostavnim zatvaranjem radio stanica u Jugoslaviji i to onih koje su bile placene da sire propagandu neprijatrelja? Kako se americko zlostavljanje po zatvorima poredi sa obicnim rasterivanjem demonstranata koji su svoje misljenje hteli da iskazu kamenicama? Kako bi uostalom trebalo da se brani zemlja koja je sa svih strana okruzena neprijateljima?

Ponavljam: ako se srpskom narodu ne svidja Milosevic i zeli da ga zbaci, to je onda interno pitanje koje srpski narod mora sam da resi. Pozivanje ovog i ovakvog "demokratskog" Zapada da resava nase interne probleme je izdaja. Naravno ratni zlocinci tipa Olbrajt vole da ih lokalni kvislinzi pozivaju na pomoc, da im laskaju i da im ljube ruke. Americki naredbodavci verovatno traze ove izlive javnog samoponizavanja kao deo usluge za koju su platili. Za nas ostale Srbe - ljubljenje ruku stranih drzavljana, a narocito ruku zlocinaca koji su te ruke okrvavili srpskom, nevinom krvlju - ne spada u srpsku tradiciju.

Agenti Zapada placeni su novcem Zapada da obave posao koji su oligarhi Zapada sebi postavili a to je potpuno porobljavanje i ili unistenje srpskog naroda. Izdajnike koji im u tome pomazu sam narod mora da obelezi i kazni. Srpski narod ce lako shvatiti da onaj koji je bukvalno zapadni placenik - placen je da radi ne na ispunjenju zelja svoga naroda vec na ispunjenju zelja onoga ko ga je platio. Ono sto, cini mi se, uprkos svemu srpski narod jos uvek nije spreman da pojmi je kolika je dubina nemilosrdnosti i zla onih na Zapadu koji za druge vrednosti osim novca ne znaju. Cini mi se da uprkos svemu srpski narod jos nije naucio da mrzi tog neprijatelja zato ne ume da mrzi ni njegove placene, domace sluge.

Jos jednom bih hteo da se obratim aktivistima dijaspore da ne putuju okolo organizujuci nasilno svrgavanje trenutne Vlade u otadzbini. Baveci se tim poslom vi se mesate u ono sto u potpunosti i u stvari ne razumete. U isto vreme vi zapostavljate zadatak koji vam priridno pripada - a to je da branite obraz sopstvenog naroda ovde - na Zapadu. Baveci se tim poslom vi napustate svoj deo fronta i namerno ili nenamerno pomazete neprijatelja srpskog naroda.

Petar Makara (Makarov)

Napomena redakcije emperors-clothes:

Izuzetno obimnu istorijsku gradju sakupljenu iz Zapadne literature, iz vremena pre 1991-ve kada je Zapad o srpskom narodu pisao istinito, kao i brojne analize sta se zbivalo i sta se sad zbiva u Jugoslaviji naci cete na jednom mestu na: http://www.srpska-mreza.com

Budite sigurni da pogledate "Library" sekciju ove mreze. Tu sekciju je, u potpunosti, organizovao gospodin Makara. Ona se moze naci na adresi: http://www.srpska-mreza.com/library/library.html

Takodje, toplo vam preporucujemo da kupite nedavno dovrsenu traku "Judgment" ("Presuda"). Traka otkriva skandal o tome koliko nisko je Zapad spreman da se spusti ne bi li oblatio srpski narod. Konkretno, traka jasno pokazuje kako je ekipa britanske TV kompanije ITN prevarila svetsku javnost predstavivsi srpsku dobrotu iskazanu u brizi o muslimanskim izbeglicama u Trnopolju (Bosna) kao srpski zlocin. Novinarka Penny Marshal je ovaj izbeglicki centar prikazala kao koncentracioni logor. Na dokumentarnoj traci, svi njeni trikovi su jasno ogoljeni i raskrinkani. Kupivsi ovu traku lec"ite sebi dus"u od ljage koja je na nas bacena; jos vaznije - kupivsi ovu traku vi imate u rukama snazno oruzje (ponavljam oruzje) protiv zapadne propagande. Koristite ovu traku da je prikazete u lokalnom TV studiju, na lokalnom univerzitetu... Borite se za cast i obraz srpskog naroda.

Novac koji od prodaje ove trake budemo skupili imamo nameru da koristimo u proizvodnji druge, slicne gradje. Pomozite nam da odbranimo Istinu. Pomozite nam da pomognemo srpski narod.

Predlozena cena trake je $25. Van USA cena je $26. U ovu cenu je ukljucena i cena postarine. Traka moze da se naruci na adresi:

Emperor's Clothes P.O. Box 610-321 Newton, MA 02461-0321

(Naslovite cek na "Emperor's Clothes". Navedite koliko traka narucujete.)

Ako su vam potrebne dodatne informacije pozovite: (617) 916-1705

Traka se moze naruciti i direktno, preko interneta na adresi: http://emperor.vwh.net/howyour.html

www.tenc.net