Carevo Novo Odelo

Ukoliko želite da putem elektronske pošte dobijate clanke sa Crevog Novog Odela posetite adresu:
http://emperor.vwh.net/MailList/subsrp.php 

To receive our English-language mailings, please send a blank email to:  join-emperorsclothes@pr2.netatlantic.com

Molimo vas, prosledite ovaj tekst prijateljima, ili im pošaljite  donji link.
http://emperors-clothes.com/sc/s-poricanja.htm

http://emperors-clothes.com/serbo-croatian/indexsc.htm
[Carevo Novo Odelo]

Emperor's Clothes
[www.tenc.net]

==========================================

Izlozba poricanja Holokosta  
Autor Dzered Izrael
Publikovale Arutz Sheva - Misljenja

Dragi Citaoci,

Sledeci clanak se pojavio 8 februara 2007 na elektronskim stranicama "Arutz Sheva". Taj veb site je verovatno najuticajniji medju onima koji stoje u odbranu Izraela. Njegove stranice se redovno prevode na engleski, francuski, ruski i hebrejski.

Svi linkovi, osim dva pokazuju na tekstove na engleskom. Izuzeci, obelezeni sa "[Na srpsko-hrvatskom]", su tekstovi Dzared Izraela u kojima on kritikuje Muzej Holokosta iz Vasingtona kao i pocetak navoda teksta preuzetog iz Enciklopedije o Holokosu koji je izdao Jad Vasem Muzej a koji govori o NDH.

Mi upravo radimo na prevodjenju delova Enciklopedije o Holokostu gde se istinito govori o NDH i o Jasenovcu. Kada zavrsimo sa prevodjenjem postiracemo ove tekstove na linku http://emperors-clothes.com/indexsc.htm

Takodje, poslacemo elektronskom postom ove prevode na nasu listu citalaca koji nas citaju na srpsko-hrvatskom. Ako se jos niste upisali na tu nasu listu mozete to da ucinite na sledecoj adresi:
http://emperor.vwh.net/MailList/subsrp.php

Srdacam pozdrav,
Carevo Novo Odelo

[28 februar 2007]
   
==========================================

Izlozba poricanja Holokosta

Mnogo truda je ulozeno u kreiranje novog imidza Hrvatske, gde se ona navodno odrice svoje ubilacke proslosti i zbog cega ona sada ima puno pravo da se pridruzi EU. U ovom naporu, glavna meta su Jevreji, koji se kao glavne i najvece zrtve Nacista, sada ovde koriste za oprostaj pociniocima zlocina.

Tako je 2001. godine Hrvatski Predsednik Stjepan Mesic posetio Kneset, gde se toboze izvinio
[1] za hrvatsko ubistvo oko 30.000 Jevreja od strane hrvatskih klero-fasista - Ustasa.

On se, u stvari, i nije izvinio s obzirom da a) nije ni pomenuo ustase; b) nije pomenuo ubistvo od preko 30.000 Jevreja; i c) poceo je svoje "izvinjenje" recenicom: "Ovo je pravo mesto i prava prilika da se oslobodimo tereta iz proslosti"- pokazujuci time kako on dozivljava Holokost kao obican "balast."

Zeleci da se predstavi kao reformisana zemlja, Hrvatska je u novembru otvorila izlozbu u Jasenovackom logoru smrti u Slavoniji, sa cije je teritorije (oh, velike li ironije!) hrvatska vojska 1995. godine ocistila sve Srbe, pretvorivsi je tako u serbenrein. Time je Hrvatska ispunila san svih ustasa, koji su trebali biti predmet secanja Hrvata, pod parolom "da se nesto tako vise ne ponovi"; iako, posto se vec otarasila svih Srba, Jevreja i Roma, vise nije jasno sta bi to jos mogli ponovo da urade hrvatski klero-fasisti - i kome, osim mozda nesto sebi samima (ili mozda nekome van Hrvatske).

Evo nekih detalja koji se moraju znati da bi se pravilno razumela ova izlozba. U junu 1991. jugoslovenska Republika Hrvatska, pod kontolom HDZ-a (Hrvatska Demokratska Zajednica) i pod vodjstvom Franje Tudjmana i Stjepana Mesica, zapocela je secesionisticki rat koji je unistio Jugoslaviju. HDZ je oziveo simbole i ideologiju hrvatskih Ustasa,
[2] ciju je osnovu cinilo katolicko svestenstvo koje je sirilo mrznju prema "stranim elementima" (uglavnom ne-katolickim Srbima). U Aprilu 1941. godine, ustase su osnovale profastisticku drzavu, masovno ubijajuci Srbe, Jevreje i Rome. Njihova divljastva se mogu porediti jedino sa Einsatzgruppen njihovih saveznika Nemaca. (Za detaljnije podatke pogledajte Enciklopediju Holokosta). [3] [Na srpsko-hrvatskom]

Kada su 1991. Tudjman i Mesic, uz podrsku Nemacke i Vatikana, zapoceli secesionisticki rat, srpske optuzbe su bile da su ovi dogadjaji povezani sa ustaskom mrezom koja se rasirila i ojacala u celoj hrvatskoj dijaspori posle II Svetskog Rata. Ove optuzbe su ismejavane u svetskim medijima, koje su prikrile dokaze o povezanosti Hrvatske sa ustasama. Odlican primer: Hrvatska je 9. decembra 2006 na svojoj televiziji prenela Mesicev govor iz 1992, u kome se on obratio austalijskim Hrvatima sledecim recima:
[4] [Na srpsko-hrvatskom]

"U Drugom svjetskom ratu, vidite, Hrvati su dva puta pobijedili i mi nemamo razloga se nikome ispricavati. Ovo sto skroz traze od Hrvata, ajde idite kleknuti u Jasenovac, kleknite ovdje, mi nemamo pred kime sta klecati. Mi smo dva puta pobijedili, a svi drugi samo jednom. Mi smo pobijedili 10. travnja [1941], kada su sile osovine priznale Hrvatsku drzavu [kada su krvnici Ustase preuzeli vlast u Hrvatskoj i priklonili se Hitleru -  J.I.] i pobijedili smo jer smo se nasli poslije rata opet s pobjednicima, za pobjednickim stolom." 

- BBC Monitoring; 10. decembra 2006

U svoju odbranu, Mesic je rekao da je on drzao takve govore (plural!) da bi pomogao Hrvatsko ratovanje u 90-tim godinama (BBC Monitoring, 15. decembra 2006).

Na video snimku, Mesic slavi fasiste koji su se uspesno predstavljali kao anti-fasisti kada su Nacisti izgubili rat, tako sto su "sedeli za pobjednickim stolom".

Dakle: a) ovaj skandal pokazuje da su Srbi govorili istinu kada su tvrdili da su ustase, pocetkom 90-tih, bile organizatori rata protiv Jugoslavije (i Srba); i da b) nista stvarno ne opstaje od price kako Mesic navodno iskreno zali zbog ustaskih zlocina.

Iako su cetiri agencije za elektronske vesti - Associated Press, Agence France Presse, ANSA i BBC Monitoring - javile o ovom vaznom i nesvakidasnjem skandalu, samo je jedna od vise hiljada novinskih i TV kuca, koje pokriva pretrazivac Lexis-Nexis, prenela ovu vest: Holandski Dagblad van het Noorden.

Predsednik Hrvatskog Parlamenta, Vladimir Seks, je 15. decembra 2006. priznao da su on i Predsednik Mesic "verovatno" pevali pesme u slavu Jure i Bobana, vodja Hrvatske Crne Legije. Ova Legija je bila SS jedinica sastavljena od hrvatskih katolika i bosanskih muslimana koji su pobili ogroman broj srpskih civila, brisuci sa lica zemlje citava sela, paleci zive ljude i bacajuci ih u planiske jame i pecine. (Posle poraza ustasa, Jugoslavija je zacementirala ove jame sirom zemlje, da bi se ocuvalo "bratstvo i jedinstvo"). Ovo je jedan izvod iz tog zvanicnog izvestaja. Komentari u zagradama su od agencije BBC Monitoring:

"Predsednik hrvatskog Parlamenta Vladimir Seks je veceras izjavio na HTVu [Hrvatska Televizija] u programu OTVORENO - u odgovoru na pitanje novinara o istinitosti tvrdnji da su on i Predsednik drzave Stjepan Mesic pevali ustaske pesme o "Juri i Bobanu" [ustaskim komandantima] - da "je moguce da se ovo dogodilo i da to nije iskljuceno"

-- "Predsednik hrvatskog Parlamenta priznao da je mozda pevao ustaske pesme sa Predsednikom", BBC Monitoring, 15. decembar 2006.

Ja nisam nasao ni jedne jedine novine ili TV stanicu koje su prenele ovaj, jos veci skandal.

Prikrivanje ovih senzacionalnih vesti ide u prilog mojoj optuzbi da su mediji dezinformisali javnost u vezi Hrvatske, a takodje i sluzi kao odlican dokaz da su mediji, Zapadne vlade i pri-vladine organizacije promovisale kampanju koju je lansirao opstepoznati antisemita, hrvatski vodja Tudjman
[5][Na srpsko-hrvatskom] u kojoj se osporava Holokost- velikim umanjivanjem broja ubijenih, gusenjem bilo kakvih diskusija o kljucnoj umesanosti Katolicke Crkve [6] i poricanjem cinjenice da su ustase uzivale podrsku celokupne hrvatske nacije. [7] [Na srpsko-hrvatskom]

Jevrejske organizacije i Srpska Pravoslavna Crkva su se borile protiv ovog poricanja Holokosta. Kao odgovor na to, pojavljuje se jedan pokusaj i pritisak da se oni privole da prihvate Tudjmanovo stanoviste, pokusaj koji je podstican najvise od Nemacke vlade i njenog Instituta Gete i Americkog Stejt Dipartmenta, putem Vasingtonskog Holocaust Muzeja.
[8][Na srpsko-hrvatskom]

A to nas dovodi  do Hrvatske izlozbe u Jasenovackom logoru smrti otvorene 27. Novembra 2006. Ova izlozba ima ogromnu politicku vaznost, jer iako izbegava bilo kakvu diskusiju o hrvatskom Holokosnom rezimu, ukljucujuci i vodecu ulogu katolickog svestenstva, i smanjuje broj zrtava, u skladu sa onima koji poricu Holokost, na samo 70.000- umesto 600-700 000 pa i vise, ona je ipak:

* na opste zaprepascsenje, sponzorisana od Jad Vasema, cija Enciklopedija Holokosta [9] (objavljena 1990 godine, kada je kampanja da se prepravi hrvatski Holokost i hrvatska istorija, tek bila u svom zacetku) sto daje podrsku hrvatskom poricanju Holokosta; i

* na opste zaprepascenje, zamaskirana i opunovazena prisustvom Vladike slavonskog iz Srpske Pravoslavne Crkve, srpskim ambasadorom i Efraim Zurofom iz izraelske kancelarije Simon Wizental Centra.

Dr. Zurof je napisao clanak [10] o izlozbi u kome je kritikovao istu, navodeci cinjenicu da se nigde individualno ne pominju ustase i da se nigde ne objasnjava ideologija koja je dovela do toga "da se zlocini pocinjeni na ovome strasnom mestu dogode". Ali ova kritika je slaba i pogresna, jer, na primer, izlozba ne samo da ne objasnjava zasto i kako su se ovi zlocini dogodili, vec daje laznu sliku o prirodi ovih zlocina i predstavlja Jasenovac samo kao "radni logor". [11]

Dalje, Zurof pise sa puno postovanja o navodno modernoj hrvatskoj izlozbi
[12] sa njenom "preciznom statistikom od 69.842" ubijenih u Jasenovcu, dok u isto vreme tvrdi da je procena od 700.000 zrtava preuvelicana. Ta procena je, po Zurofu, "nerealna" tvrdnja srpske i komunisticke propagande.

Zurof nas takodje dezinformise kada opisuje ustasku ideologiju kao "fanaticni patriotizam". Na ovaj nacin on trivijalizuje rasisticko-versku mrznju koja je ucinila da ustase pretvore Veliku Hrvatsku u jednu ogromnu klanicu za stotine hiljada ljudi. (Samo zamislite da se neko usudi da opise Nemacku Nacisticku ideologiju kao "fanaticni patriotizam").

Protivno Zurofovom pokusaju da minimalizuje obim ustaskog masovnog ubijanja, sam Vizentalov Centar tvrdi na svom vebsajtu da je 600.000 ljudi, uglavnom Srba, ali i skoro svih Jevreja i Roma iz Bosne i Hrvatske, ubijeno u Jasenovcu. Pa, da li je Vizentalov Centar propagandno oruzje Srba i Komunista?
[13]

Relevantna veb stranica sa Vizentalovog sajta je sacuvana u arhivi Carevog Novog Odela onako kako izgleda u originalu- i ona sluzi kao svedok i dokaz protiv svih onih koji pokusavaju da reklamiraju i predstave obicno poricanje Holkosta kao - lekciju o Holkostu.
[14]

==========================================

Pomozite Emperor's Clothes

==========================================

Potrebna nam je mala novcana pomoc od nasih citalaca...

Mi, iz "Carevog odela" (Emperor's Clothes), svu pomoc dobijamo od nasih citalaca. Ako nalazite da je nas rad koristan, a vi ste u stanju da nam posaljete svoj prilog, momlimo vas da to ucinite. Nase mogucnosti da podnesemo troskove, neophodne za placanje istarzivacke tehnike, kao iostale pratece troskove, zavise od vas. Svaka donacija je dobrodosla, bilo da je$5, $50 ili $500. Hvala vam.

Nasi najbolji radovi tek dolaze.

Evo kako mozete poslati svoje priloge:

* Koristeci PayPal
https://www.paypal.com/xclick/business=emperors1000@aol.com&no_shipping=1 

* Placanje kreditnom karticom preko nasega bezbednog "servera"
(Prima Visa, MasterCard, Discover
https://emperor.securesites.com/transactions/index.php

*Cek poslat postom
Emperor's Clothes
P.O. Box 610-321
Newton, MA 02461-0321 (USA)

* Kreditne kartice preko telefona: 1 (617) 916-1705

Hvala vam!

==========================================

Napomene

==========================================

[1] In English: "Insults, Cover-up and Incitement:
Croatia's Mesic at the Israeli Knesset," by Jared Israel

http://emperors-clothes.com/croatia/mknesse.htm

[2] In English: "Croatia Forced Thousands From Homes, Rights Group Says," by David Binder, NY Times
http://emperors-clothes.com/archive/dynamited.htm#1

[3] Na srpsko-hrvatskom: Enciklopedije o Holokostu, "Hrvatska"
http://emperors-clothes.com/sc/s-holokost.htm#II

In English: Encyclopedia of the Holocaust, "Croatia"
http://emperors-clothes.com/croatia/encr.htm#II

[4] Na srpsko-hrvatskom: http://emperor.vwh.net/croatia/MesicVideo.wmv

[5] Na srpsko-hrvatskom: "Kako Americki Stejt Department Zloupotrebljava Vasingtonski Muzej Holokosta da Propagira Negiranje Holokosta", autor Dzered Izrael
http://emperors-clothes.com/sc/s-holokost.htm#tudj

In English: "How the US State Department Misuses Washington's Holocaust Museum to Market Holocaust Denial," by Jared Israel, part dealing with Franjo Tudjman
http://emperors-clothes.com/croatia/encr.htm#tudg

[6] In English: Encyclopedia of the Holocaust, "Croatia," section on the role of the Catholic Church
http://emperors-clothes.com/croatia/encr.htm#II.3

[7] Na srpsko-hrvatskom: Enciklopedije o Holokostu
http://emperors-clothes.com/sc/s-holokost.htm#base

In English: Encyclopedia of the Holocaust, "Croatia," text relevant to Ustashe's mass base
http://emperors-clothes.com/croatia/encr.htm#base

[8] Na srpsko-hrvatskom: "Kako Americki Stejt Department Zloupotrebljava Vasingtonski Muzej  Holokosta da Propagira Negiranje Holokosta"
http://emperors-clothes.com/sc/s-holokost.htm#I.2

In English: "How the US State Department Misuses Washington's Holocaust Museum to Market Holocaust Denial," by Jared Israel
http://emperors-clothes.com/croatia/encr.htm#I.2

[9] In English: Encyclopedia of the Holocaust, "Jasenovac"
http://emperors-clothes.com/croatia/encr.htm#III

[10] In English: "Ethnic hostilities prevent truth from being told about Jasenovac," by Efraim Zuroff
http://www.operationlastchance.org/Writings_23.htm

[11] In English: "'Far more than shameless.'
A Survivor Talks About Croatia’s 'Museum' at Jasenovac" Interview with Smilja Tišma, President, Organization of Survivors (of Croatian death camps)
http://emperors-clothes.com/interviews/tisma.htm#4. 

[12] In English: "'Far more than shameless.'
A Survivor Talks About Croatia’s 'Museum' at Jasenovac" Interview with Smilja Tišma, President, Organization of Survivors (of Croatian death camps)
http://emperors-clothes.com/interviews/tisma.htm#1.

[13] In English: Wiesenthal Center website page on Jasenovac
http://motlc.learningcenter.wiesenthal.org/pages/t034/t03448.html

[14]  In English: Archive of Wiesenthal Center website page on Jasenovac, as of 12 February 2007
http://emperors-clothes.com/croatia/wiesjas.htm

Ukoliko želite da putem elektronske pošte dobijate clanke sa Crevog Novog Odela posetite adresu:
http://emperor.vwh.net/MailList/subsrp.php 

Molimo vas, prosledite ovaj tekst prijateljima, ili im pošaljite donji link.
http://emperors-clothes.com/sc/s-poricanja.htm

Emperor's Clothes
http://www.tenc.net